на живо

"Ислямска държава" готви атентат на Евро 2016?

Целта на терористите са английските фенове в Марсилия

Терористичната организация "Ислямска държава" готви атентат срещу феновете на Англия по време на европейското първенство по футбол (10 юни - 10 юли - б.р.), съобщава онлайн изданието на вестник "Дейли мейл".

Мишена на ислямистите ще бъдат британските фенове, които се очаква да пристигнат във Франция, за да наблюдават на живо шампионата на Стария континент. Привържениците на "Трите лъва" ще бъдат в Марсилия, където Англия играе мачовете си от предварителните групи.

По данни, открити в лаптопа на терориста, стоящ зад кървавите нападения в Париж през ноември миналата година и на летището в Брюксел от края на март - Салах Абдеслам, ISIS възнамерява да атакува островитяните с камикадзета, внедрени във футболната агитка от поданиците на кралицата, картечници, включително дронове с химически газ.

В информацията, открита в лаптопа на единствения жив терорист от атаките в Париж, фигурират снимки на старото пристанище в Марсия, както и карти на района. Именно там ще бъде разположена и фен-зоната за европейското първенство, където ще се съберат британците преди първия мач на своите любимци срещу Русия.  

Двубоите от Група Б в Марсия ще се състоят на "Стад Велодром". Заедно с Англия и Русия, там са още отборите на Уелс и Словакия.