на живо

Истинската причина Суарес да пропусне наградите на ФИФА

Уругваецът е дълбоко обиден

Getty Images/Guliver Photos

Луис Суарес е дълбоко обиден на ръководните фактори във ФИФА. Това е причината зад решението му да бойкотира наградите на световната футболна централа.

Суарес е планирал действията си далеч преди управниците в „Барселона” да забранят на всички свои футболисти да присъстват на церемонията в Цюрих, провела се в понеделник.

Уругваецът все още не може да преглътне суровото наказание, което ФИФА му наложи след Мондиал 2014 в Бразилия.

Тогава „деветката” на „Барса” ухапа Джорджо Киелини в мач от групавата фаза на световното първенство. Заради неразчетените си действия на терена, той пропусна загубения от Колумбия осминафинал на шампионата и получи забрана за участие в първите 4 мача на Уругвай за следващите световни квалификации. Също така дебютът му за „Барселона” бе отложен с цели три месеца.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Суарес на няколко пъти обжалва тежката санкция, но тя така и не бе намалена.

Цели четирима футболисти на „Барса” попаднаха в идеалния състав на ФИФА. Освен Луис, място в него намериха Жерар Пике, Андрес Иниеста и Лионел Меси. Нито един от тях обаче не прие лично статуетката си. Официално обявената причина бе, че след само два дни на каталунците им предстои мач-реванш за Купата на Краля.  

Тази вечер "Барса" излиза срещу „Атлетик” Билбао на „Камп Ноу”. „Блаугранас” ще търсят задължителен успех, след като преди седмица загубиха първата среща с 1:2. Срещата е с начален час 22:00 ч. и ще бъде излъчена пряко в ефира на bTV Action.