на живо

Исторически успех за "Локомотив" Пловдив на "Армията" (ВИДЕО)

ЦСКА с първа домакинска загуба през сезона

Lap.bg

"Локомотив" Пловдив победи с 1:0 като гост ЦСКА в мач от 12-я кръг на Първа лига. Единственото попадение в срещата падна през първото полувреме, а негов автор бе Дани Кики.

Това е исторически успех за пловдивчани, които за първи път побеждават "червените" на стадион "Българска армия", докато "армейците" записаха първа домакинска загуба от началото на сезона.

Гостите започнаха агресивно и още в 10-а минута се възползваха от колеблива проява в защита на Рафа Перес и стигнаха до гол. Дани Кики получи пас в наказателното поле, преодоля Перес и с шут по тревата прати топката в мрежата под плонжа на вратаря Конов.

ЦСКА бързо се отърси от шока и наложи натиск към вратата на "железничарите". "Червените" имаха много възможности за гол до почивката, но отлични намеси на египетския страж Ел Харуби запазиха суха вратата на гостите.

Давид Симао можеше да изравни в 16-а минута, а по-късно Преслав Йорданов овладя на гърди в наказателното поле, но не успя да нанесе завършващ удар.

ЦСКА имаше своите шансове и през втората част, но в рамките на минута Давид Симао стреля в аут от удобна позиция, а след това Кирил Котев изби пред голлинията шут отблизо на Арсенио.

Две минути преди края влезлият като резерва Кирил Десподов стреля опасно от фаул, но отново покрай вратата на гостите.