на живо

Историята се повтори - "Манчестър Юнайтед" отново съкруши ПСЖ на "Парк де Пренс"

"Червените дяволи" започнаха с успех при завръщането си в Шампионска лига

Историята се повтори - "Манчестър Юнайтед" отново съкруши ПСЖ на "Парк де Пренс"

Търпящият критики от началото на сезона "Манчестър Юнайтед" постигна впечатляваща победа с 2:1 при гостуването на "Пари Сен Жермен" в първия кръг от група 8 на Шампионска лига. В града на светлините "червените дяволи" извикаха кошмарите в съзнанията на парижките фенове, след като отново надиграха френския шампион на "Парк де Пренс", както се случи и в драматичния осминафинален сблъсък помежду им през сезон 2018/19.

20-кратният шампион на Англия е първият тим в историята, спечелил в две гостувания на ПСЖ. Момчетата на Оле Гунар Солскяер се наложиха в 10-о поредно гостуване от всички турнири, а парижани допуснаха първо поражение след 24 домакинства от груповата фаза без такова.

Снимка: Getty Images

Липсата на ключови фигури от състава на домакините, като Маркиньос, Икарди и Верати, оказа влияние върху играта и ПСЖ бе далеч от обичайния си облик. Още през първото полувреме "Манчестър Юнайтед", в чийто титулярен състав изненадващо започна Аксел Туанзебе, вместо контузения Хари Магуайър, успя да стигне до няколко голови положения.

В средата на първата част Антони Марсиал предизвика нарушение на Абду Диало в наказателното поле. Ударът на Бруно Фернандеш при дузпата бе отразен от Кейлор Навас, но главният съдия Антонио Матеу Лаос нареди пребиване, заради излизане на вратаря пред голлинията при изстрела. Фернандеш не сгреши от втори опит в 23-ата минута и реализира 11-а дузпа от 12 изпълнени с екипа на "червените дяволи". Португалецът, който получи капитанската лента за срещата, вече има 16 гола в 28 мача за английския гранд.

Снимка: Getty Images

До края на полувремето Давид Де Хеа блесна с прекрасни изяви на вратата на гостите, но и Навас впечатли с някои от своите намеси.

ПСЖ стартира по-динамично след почивката и в 55-ата минута стигна до изравнително попадение. Марсиал прати топката във вратата на своя тим, засичайки невнимателно центриране от ъглов удар. "Юнайтед" удържа равенството в последвалите по-силни минути на домакините и в 87-ата минута спечели срещата с гол на Маркъс Рашфорд, който бе автор на решителното попадение във френската столица и преди 19 месеца. Английският национал реализира шести гол в Шампионска лига и общо 71-ви в кариерата си за "червените дяволи".

"Манчестър Юнайтед" продължи със силните си изяви във Франция, където в историята си вече има 6 победи и само две поражения. Английският тим спечели за 14-и път в своите 23 първи двубоя от всичките си участия в надпреварата. ПСЖ бе надигран едва за четвърти път в последните си 56 домакинства от европейските клубни турнири, като две от пораженията са от "червените дяволи".

Снимка: Getty Images