на живо

Италиански специалист отрече за "Левски" (ВИДЕО)

Бившият спортен директор на "Удинезе" Кристиано Джарета участва в кастинг за футболисти в София

Бившият спортен директор на "Удинезе" – Кристиано Джарета, категорично отрече спекулациите, свързани с идването му в "Левски". В интервю за bTV италианецът заяви, че не е водил преговори с никого от ръководството на "сините".

В последните дни в италианските медии се появи информация, че специалистът идва в "Левски", за да заеме ръководен пост. 

Спекулациите за евентуалното му пристигане на "Герена" се засилиха още повече и след отказа на Павел Колев да заеме длъжността изпълнителен директор.

Джарета е бивш спортен директор на "Новара", "Удинезе" и "Асколи". Той е в България, за да участва в кастинг за футболисти, които могат да бъдат реализирани в чужди отбори.

"Разговори с ръководството на "Левски" не съм водил. Никой от тях не ме е търсил. Това са спекулации и напълно отричам всякакви връзки с този клуб. Българският шампионат е интересен и затова присъствам на мачове в България, но нямам нищо общо с "Левски", сподели италианецът.

През 2014 година, като директор на "Удинезе" Джарета привлече Антонио Вутов. 

"Работил съм в много клубове в Италия, искам да използвам възможността да работя и в чужбина. Именно затова сега гледам футболисти, за да си опресня базата данни, които имам с играчи, за мен ще бъде интересно. Най-важното за модерния футбол днес са физическите качества. Виждаме колко много технологии се внедряват за изследване на анатомията на спортиста.", добави той.

Целта на кастинга е подбор на кадри, с които компанията да работи в дългосрочен план за индивидуално развитие във всяко отношение - спортно-техническо, физическо, психологическо и маркетингово представяне. При по-малките ще бъде набелязване на спортно-технически умения, съвети и консултации за следващи стъпки в развитието.