на живо

Италианският футбол се завърна! Роналдо пропусна дузпа, но "Юве" е на финал за Купата

"Бианконерите" завършиха наравно 0:0 с "Милан" в реванша

Getty Images

Италианският футбол се завърна след над тримесечното прекъсване заради пандемията с коронавирус! В първия мач след рестарта "Ювентус" - "Милан" трябваше да бъде дерби, но двата тима направиха скучно равенство 0:0 в реванш от полуфиналите за Купата на Италия, игран в Торино.

Така, след като не се победиха и в първата среща, завършвайки наравно 1:1, "Ювентус" продължава към спора за трофея, благодарение на гола на чужд терен.

Тази вечер най-интересното се случи между 13' и 16'. Първо реферът Даниеле Орсато, с помощта на системата за видеоповторения VAR, отсъди дузпа в полза на "Юве" заради игра с ръка на Андреа Конти в наказателното поле. След това Кристиано Роналдо не успя да я реализира, като топката се отби в лявата греда при неговия удар.

За звездата на "Старата госпожа" това е едва втора пропусната дузпа с черно-бялата фланелка. Единственият му такъв пропуск до тази вечер бе срещу "Киево" през януари 2019 г.

Снимка: Getty Images

В лагера на "Милан" обаче не се радваха дълго, тъй като няколко секунди след пропуска останаха с 10 души заради груб фаул на Анте Ребич срещу Данило, за който хърватинът получи директен червен картон.

До края на мача на "Алианц Стейдиъм" не се случи почти нищо интересно. На два пъти след почивката Пауло Дибала от "Ювентус" стреля опасно, но стражът Джанлуиджи Донарума се намеси. Италианският национал отрази и страховит шут на Алекс Сандро в самия край на мача.

Снимка: Getty Images

Така "Ювентус" се класира на финал за рекорден 19-ти път. Най-близо до торинци по този показател е тимът на "Рома" с 16.

Утре предстои другият реванш от полуфиналната фаза: "Наполи" - "Интер". В първия двубой помежду им неаполитанците спечелиха с 1:0 насред Милано.