на живо

Италианските грандове в битка за точки в Лига Европа

Четири мача от турнира ще може да гледате пряко в каналите на bTV Media Group

Денят след Шампионска лига е запазен за сблъсъците от втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа. Четири са мачовете, които каналите на bTV Media Group ще ви покажат пряко, като акцентът е върху представянето на италианските грандове "Милан" и "Лацио", които не познават загубата в тазгодишната кампания.

"Ница" - "Лацио", 20:00 ч., пряко по bTV Action

Двата тима са с по две победи в своята група, като "Ница" е с по-добра голова разлика. Първото място в четворката е от значение, а мачът тази вечер ще определи кой има по-големи шансове да го задържи.

Снимка: Reuters

Балотели и компания са един от отборите, вкарал най-много голове до този момент в турнира - цели 8. Футболистите на "Лацио", окрилени от победата срещу "Ювентус" в Серия "А", пък ще опитат да не развалят добрата си статистика на гост. В последните си 6 мача навън те нямат поражение (2 победи и 4 равенства).

"Милан" - АЕК, 20:00 ч., пряко по RING

Многомилионната селекция на "Милан" може да изпитва известни трудности в домашното си първенство, но в евротурнирите тимът е безгрешен. "Росонерите" са с пълен актив от 6 точки, а феновете очакват компенсация за загубеното градско дерби с "Интер".

Атинският АЕК на пръв поглед е перфектната "жертва". Гръцкият отбор обаче не бива да бъде подценяван и го доказа в предните си мачове в груповата фаза, в които извоюва победа над "Риека" като гост и равенство с "Аустрия" Виена.

"Евертън" - "Олимпик" Лион, 22:00 ч., пряко по bTV Action

И "Евертън" и "Олимпик" Лион бяха определяни като едни от фаворитите в турнира, но до момента не оправдават очакванията.

Снимка: БГНЕС

Уейн Рууни и компания са спечелили само 1 точка, а французите са с 2. Отборът, който загуби тази вечер ще бъде поставен до стената в битката за продължаване напред, така че сблъсъкът на "Гудисън Парк" е от огромно значение.

"Олимпик" Марсилия - "Витория" Гимараеш, 22:00 ч., пряко по RING

Двата тима за първи път ще мерят сили на зеления терен. За разучаване обаче време отмина, тъй като залогът в срещата е голям.

Снимка: Getty Images

Французи и португалци са в заплетена група без фаворит. От "Витория" ще се опитат най-накрая да постигнат победа като гост след 11 неуспеха. "Олимпик" Марсилия със сигурност няма да се даде толкова лесно пред собствена публика.