на живо

Италианските тимове няма да могат да тренират поне до 18 май

В страната разхлабват мерките, но не и футболните отбори

juventus.com

Италианските футболни отбори няма да могат да подновят тренировки от тази седмица. Подобно намерение изразиха част от тимовете, след като в страната започнаха да се разхлабват противоепидемиологичните мерки.

В Италия - една от най-засегнатите страни от епидемията от коронавирус (над 210 700 заразени и над 28 800 смъртни случаи), правителството обяви, че от днес (4 май) разрешава индивидуалните тренировки. 

Това обаче не означава, че футболистите отново ще могат да стъпят на терена. Това може да се случи най-рано на 18 май.

"Чувам и виждам някои странни неща в последните дни, но мога да уверя всички, че разрешение за групови тренировки няма. До 18 май клубовете нямат право да организират групови тренировки, позволено е да има индивидуални занимания. Усилията на държавата са съсредоточени около отварянето на фитнес зали, танцови школи и плувни басейни, при това възможно най-скоро", заяви министърът на спорта в страната Винченцо Спадафора.

Възможно е част от тимовете да прибегнат към практиката в Германия и Англия. Там футболистите тренират на малки групи, за да могат да спазват нужната социална дистанция. Такава готовност заявиха от "Интер", като вече има изготвен график за играчите.

Очаква се мачовете в Серия "А" да се подновят в края на май или началото на юни.