на живо

Ива Шкодрева с призив след среброто на Илиев (ВИДЕО)

Бронзовата ни медалистка смята, че биатлонът не получава достатъчно финансиране

Огромно щастие в родния град на Владимир Илиев - Троян, след сребърния медал на световното първенство по биатлон. На фона на него, пред bTV, бронзовата медалистка от 1991 г. Ива Шкодрева определи постижението като велико и отправи призив към Министерството на младежта и спорта.

"Велик резултат, който за много хора може да изглежда случаен и, може би, въпрос на шанс и късмет. Лично за мен това е плод на дългогодишен труд, който в крайна сметка се олицетвори чрез този сребърен медал. Биатлонът бе сложен в друга категория спорт, не в първа, но смятам, че мястото му винаги трябва да бъде в първа категория и финансирането да бъде подобаващо, защото това е единственият зимен спорт, в който имаме толкова много медали, и то от европейски, световни и олимпийски форуми", заяви Шкодрева.

"Просто видях в него нещо различно. Пълна концентрация, съсредоточаване. Аз бях сигурен, че той ще успее в тая последна стрелба. Най-после това момче постигна това, над което работи много години", каза първият треньор на Илиев - Цветан Цочев.

Тагове:

@