на живо

Ивайло Иванов: Искам да донеса олимпийската титла у дома (ВИДЕО)

Най-добрият ни джудист гледа към златния медал в Токио

Ивайло Иванов: Искам да донеса олимпийската титла у дома (ВИДЕО)

Ивайло Иванов се намира в отлична форма и вече има два медала от последните състезания. И то какви - сребърно отличие в кат. до 81 кг на европейското първенство в Прага през ноември и исторически бронзов медал на Мастърс турнира в Доха в началото на 2021 година. Това е най-престижната надпревара в този спорт, а отличието е първо в цялата история на българското джудо.

"Много съм доволен от последните две състезания. Мастърс турнирът в Доха беше много важен за мен. Аз си го бях поставил като цел тази година. Мастърсът, европейското, световното и олимпийските игри в Токио. Дай Боже четири медала. Това го казвам още от миналата година - ще бъде тежка година. Започна добре, нека свърши още по-добре.", каза Иванов пред bTV.

Джудистът не съжалява, че олимпийските игри в Токио бяха отложени заради пандемията. Според него това му е помогнало да оцени важните неща в живота и да се подготви по-добре.

"Тази година се чувствам по-готов, по-узрял за момента като мислене, като реакции, като абсолютно всичко, защото наистина не бях в тази форма, в която исках да бъда 3-4 месеца преди олимпийските игри. Не се чувствах психически и физически готов. Това идва от главата ми. Моята цел е да отида с убеждението вътре в себе си, че аз мога да победя абсолютно всеки. Много се бях вманиачил в олимпийските игри, нямах миг спокойствие, че трябва да се подготвя перфектно и да съм до милиметър перфектен. И с тази пандемия разбрах, че не всичко зависи от мен и не всичко трябва да се случи на 100%. Успях да обръщам повече внимание на семейството си, не бях прекарвал никога 2-3 месеца заедно с тях вкъщи и то по време на пандемия, където не можеше да се тренира. Това не ми се беше случвало никога и то ми помогна да осъзная някакви неща за себе си, да се успокоя и да мога да тръгна отново по пътя, който гоня, но много по-стабилен психически. Без да прекалявам, без да се пренавивам, без да прегарям."

Най-добрият ни джудист е категоричен, че отива за златния медал в Токио и иска да го донесе у дома при своето семейство – съпругата му Лорета и малките им момчета Доминик ( 3 г.) и Давид (8 месеца).

"Това е най-голямата ми мечта - олимпийската титла, която искам да взема, да я завоювам и да я окича на врата си. В личен план искам да направя момчетата си достойни хора, хора за пример и да им дам всичко, което имам възможност.", каза още той.