на живо

Ивайло Петев беше представен като треньор на "Динамо" Загреб (ВИДЕО)

Българският специалист проговори на хърватски още на първата си пресконференция

Facebook

Шампионът на Хърватия "Динамо" Загреб официално представи българина Ивайло Петев като нов наставник на тима на специална пресконференция заедно с директора на клуба Томислав Светина.

Петев впечатли журналистите и феновете с добро ниво на хърватски и обеща, че ще върне славата на загребския гранд. 

Бившият треньор на "Лудогорец" и националния отбор на България ще дебютира начело на "Динамо" още в предстоящото дерби срещу "Хайдук Сплит" в неделя. 

"За няколко месеца ще науча езика перфектно. Щастлив съм да бъда в Динамо. Два пъти отказах, но сега мисля, че е добър момент да дойда тук. Винаги съм искал да работя в този клуб. В главата ми има само мисли за успех и за създаването на велик отбор. Трябва да работим здраво, за да може всеки играещ в Динамо да е щастлив и най-важното, да постигаме резултати. Няма да е лесно. Знам много добре това, но ще работим и съм сигурен, че ще върнем Динамо там, където принадлежи", заяви Петев.
41-годишният специалист коментира и решението да прекрати договора си с националния отбор на България и да се присъедини към "Динамо".

"Говорих с президента на Българския футболен съюз и нямах проблеми с разтрогването на договора. Това е моето решение и бях 100% сигурен, че искам да съм тук", каза Петев. 

„Предлагаха ни много треньори – хърватски и чужди, но първият избор винаги е бил Ивайло Петев. Той е млад, има страхотни резултати зад гърба си, познава нашите момчета, не е чужденец. Има друго гражданство, но говори добре хърватски, познава „Динамо” и хърватския футбол. Един важен детайл, който говори за неговата смелост – не планирахме още тази седмица да поеме тима преди дербито с „Хайдук” Сплит, но въпреки това той се отзова”, заяви от своя страна изпълнителният директор на "Динамо" Томислав Светина.

Видео: