на живо

Ивайло Петев дебютира със загуба в Шампионската лига (ВИДЕО)

"Динамо" Загреб отстъпи у дома на "Севиля" с 0:1

Ивайло Петев дебютира със загуба в Шампионската лига (ВИДЕО)

Ивайло Петев за пръв път води отбор в Шампионската лига, но неговия "Динамо" Загреб загуби от "Севиля" с 0:1.

Петев беше предпочел доста дефанзивен стил на игра, оставяйки извън титулярите типичен централен нападател. В ролята на такъв се изявяваше Жуниор Фернандес.

"Севиля" беше отборът, който в 70% от времето владееше топката и покрай това създаваше голови положения. Самир Насри пропусна в средата на полувремето, а след това и Франко Васкес повтори упражнението. Андалусийците все пак стигнаха до гол. Филип Бенкович остави зад гърба си Насри и французинът изненада Доминик Ливакович в 37'.

През второто полувреме "Динамо" Загреб продължи да играе дефанзивно до 65'. Тогава хърватите започнаха да поглеждат по-смело към вратата на Серхио Рико. Най-близо до попадение беше Судани. Алжирецът шутира, стигна се до рикошет и само късметът покри шампиона от Лига Европа в последните три издания.

Малко по-късно Лусиано Вието направи един от най-големите пропуски в своята кариера. От вратарското поле, очи в очи с Ливакович, не успя да намери вратата.

Предвид лошата серия на "Динамо" стана ясно, че тимът трудно ще стигне до равенството. Шампионът на Хърватия вече 2 месеца не може да отбележи у дома във всички турнири. Серия, която Ивайло Петев ще иска да прекъсне. За "Севиля" успехът е първи като гост в Шампионската лига от 20 октомври 2009 г.

"Динамо" Загреб остава на дъното на класирането в групата, но оптимистичната нотка е, че загубата от "Севиля" не е толкова изразителна. Андалусийците имат 7 точки, с колкото е и "Ювентус".

За Ивайло Петев предстои мач от хърватското първенство, домакинство на "Цибалия". Следващият двубой в Шампионската лига отново е срещу "Севиля" в Испания на 2 ноември.