на живо

Ивайло Петев предлага мир на "Омония"

Треньорът се надява на извънсъдебно споразумение

Ивайло Петев опитва да изглади отношенията си с "Омония", преди конфликтът да се е пренесъл в съдебната зала. Според медиите в Кипър неговият адвокат е провел телефонен разговор с ръководителите на клуба и е заявил желание за споразумение.

"Омония" вече заведе дело за уронване на престижа срещу Петев в Окръжния съд на Никозия, като настоява за компенсация в размер на 576 000 евро.

Скандалът избухна миналата седмица, когато в интервю за българско електронно издание бившият национален селекционер отправи тежки обвинения към трима играчи на "Омония". Петев обяви, че те са играли симулативно в определени мачове и разкритикува ръководството заради факта, че въпросните футболисти са останали в отбора въпреки изричното му настояване те да си тръгнат.

Впоследствие "Омония" прекрати едностранно договора му, а обвинените играчи подадоха жалби. Наложи се Петев да дава обяснения в местно полицейско управление.

Кипърските медии твърдят, че треньорът няма как да докаже твърденията си и че единственият му вариант е да търси извънсъдебно споразумение.