на живо

Иван (без Андрей) пред bTV: Нямам знания Пеевски да ни е поканил в УС на Левски (ВИДЕО)

"Титлата не е най-важното нещо в момента", заяви телевизионният продуцент в студиото на Зона Спорт

bTV

Телевизионният водещ и продуцент Иван Христов бе гост в предаването Зона Спорт в качеството си на член на Управителния съвет на Левски. Той и колегата му Андрей Арнаудов не крият футболните си пристрастия към "сините", а от няколко месеца отговарят за маркетинговата политика на клуба.

"Покани ни господит Тонев - президентът на Левски. Той ни покани като част от един чисто нов Управителен съвет. В Левски от около седем-осем месеца всичко е ново. Собствеността е нова, тя вече не е в ръцете само на един собственик...", каза Христов и добави:

"Нямам знания Делян Пеевски да ни е поканил в УС на Левски. На въпросът дали Делян Пеевски е собственик на Левски не знам какво очакваш да ти отговоря. Ако знам, че той е собственик, очакваш ли да ти кажа "Да, той е собственик!"? Ако смятам, че той не е собственик, както и смятам, ти казвам: "Да, той не е собственик!"

Новият член на УС коментира и идеята за учредяването на Висша лига в България. "Аз лично смятам, че не трябва да се прави нова Професионална, Висша или както искаш я наречи лига. За мен във футболния интерес на първо място и в неговата основа е безусловното спазване на правилата. Така или иначе тези правила са създадени, за да се спазват и за да се отличават неандерталците от останалия свят. Мисля, че хората, които казват, че е в интерес на футбола тези отбори да се върнат, принципно са прави, но това е второ действие"

Какво още каза Иван Христов за желанието на Левски за извънреден конрес на БФС, селекцията на "сините", съдииските грешки в първенството, феновете и целите на клуба в разговора с Крум Савов, може да видите във видеото: