на живо

Иван и Андрей се отказаха от голяма сума в полза на "Левски" (ВИДЕО)

Клубът се прицели в онлайн продажбата на сезонни карти, ще работи с телевизионните продуценти

Lap.bg

Телевизионните продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов се отказаха от около 60 хил. лв. в полза на "Левски". Това стана ясно от пресконференция на стадион "Георги Аспарухов". Двамата са отпуснали на "сините" заем в размер на 100 хил. лв. по времето на Иво Тонев. Клубът върнал 60 хил. лв., но изплащанията спрели след смяната на ръководството и идването на Спас Русев. Христов и Арнаудов имали да взимат 40 хил. лв., но с годините сумата нараснала заради лихвите. Стигнало се до дела, но днес телевизионните продуценти обявиха, че се отказват от сумата.

Сега "Левски" продължава усилията си по събиране на приходи, като продава сезонни карти онлайн, което ще става чрез специално приложение. За него клубът работи именно с Иван и Андрей, разкри изпълнителният директор на "сините" Павел Колев.

"Нашата компания водеше дела от няколко години във връзка с дълг, който "Левски" има към нас. Той е 40 хил. лв. С лихвите е около 60 хил. лв. Преди няколко години бяхме част от Управителния съвет. Тогава не сме взимали заплати, дори помагахме. Дарявали сме доста суми, плащали сме доста неща, на добра воля. Извън тези дарения се наложи да дадем 100 хил. лв. заем на клуба. Това се случи по време на ръководството на Иво Тонев. Дадохме заема и впоследствие клубът започна да го връща. 60 хил. лв. бяха върнати. Останаха 40. Когато се смени ръководството със Спас Русев дългът спря да се връща. Тогава водихме няколко разговора с финансовия директор Красимир Иванов, но след това той спря да си вдига телефона и прекъсна комуникацията с нас. Затова заведохме делата. Сега, когато "Левски" има нужда от помощ, ние се отказваме от парите, които клубът ни дължи. Надяваме се с това да покажем, че всеки може да помогне според възможностите си", уточни Андрей Арнаудов.

Тагове: