на живо

Иван Колев бе представен като треньор на Славия

Договорът на специалиста е за две години

БГНЕС

Иван Колев бе представен официално като треньор на Славия. Бившият селекционер на младежкия национален отбор заменя подалия оставка Милен Радуканов.

Договорът на Колев е за две години, а той ще трябва да подобри драстично представянето на отбора. След 7 кръга в родното първенство "белите" заемат предпоследното 11-то място с едва 1 победа и 5 точки. Тимът е в негативна серия от четири поредни поражения.

Снимка: БГНЕС

Помощник на Иван Колев ще бъде Ангел Славков, а треньор на вратарите е Радостин Станев.

„Благодаря за доверието към мен и моя екип. Разбирам ситуация, в която е клубът и искаме да я подобрим. Аз съм треньор с 30 години опит, за мен всеки треньор трябва да може да се справя с тежки изпитания. Най-важно е в следващите две седмици, в които е паузата, да опознаем в детайли футболистите, с които разполагаме. Трябва да се адаптирам към качествата на всички. Няма млади и стари футболисти, щом всички са в първия отбор, трябва да се борят за местата си“, заяви Колев при представянето си на ст. "Славия".

Снимка: БГНЕС

Президентът на "белите" Венцеслав Стефанов заяви, че основната причина за треньорската рокада е слабото представяне и класирането в А група към момента.

„Мястото в класирането е причината за треньорската смяна. Благодаря на предишния екип, разделяме се като приятели. Бих работил отново с Милен Радуканов, уважавам него и екипа му. Футболистите изядоха неговата глава. Те тренираха едни неща, а на терена беше друго. Убеден съм, че ни очакват по-добри неща, не исках да правя промени, но Иван Колев и екипът му имат пълен картбланш да покажат това, на което са способни“