на живо

Иван Колев дебютира с победа начело на "Локомотив"

Тимът от Горна Оряховица с първи три точки в шампионата

Новият старши треньор на "Локомотив" Горна Оряховица Иван Колев дебютира с убедителна победа начело на отбора, която бе първата за тима този сезон в първенството.

"Железничарите" надиграха като гости "Монтана" в Ловеч с 4:2 в среща от 8-ия кръг на Първа професионална лига Два гола за успеха реализира Матиа Курьор, а по веднъж се разписаха Рихави Кифуети и Димо Атанасов. За "Монтана" головете вкараха Стивън Петков и Бала.

Двата отбора си размениха по една опасна атака в началото на мача, но първи до гол стигаха гостите. В 21-та минута Матиа Курьор бе изведен зад гърба на защитата на "Монтана", преодоля технично вратаря Василев и откри резултата. Домакините обаче бързо стигнаха до изравняване. В 35-та минута след центриране на Петър Атанасов Стивън Петков изравни с глава.

В началото на второто полувреме гостите бяха по-активни и отново поведоха чрез второ попадение на Курьор. В 50-та минута след добра атака на "Локомотив", Цветан Генков пропусна топката към Курьор, той преодоля бранител и я изпрати в мрежата на Василев за 1:2. Десет минути по-късно Рихави Кифуети бе изведен сам срещу вратаря на "Монтана", като Василев спаси първия му удар, но при добавката Кифуети изпрати топката над него и покачи на 1:3.

Футболистите на "Локомотив" вече контролираха изцяло мача и в 70-та минута стигнаха и до четвърти гол. След центриране на Курьор, Василев не успя да боксира добре топката, тя попадна на крака на току що влезлия като резерва Димо Атанасов и той се разписа за 1:4. В 82-та минута Данило Соуса-Бала намали на 2:4, засичайки центриране отляво.