на живо

Иван Петков: Със Златната лига се подготвихме. Трябва да впечатлим на европейското

Женският национален отбор по волейбол ще участва на първенството на Стария континент, а мачовете на "лъвиците" започват на 18 август в Пловдив

Lap.bg

Женският национален отбор по волейбол гледа с оптимизъм към европейското първенство, което започва на 18 август в Пловдив. Момичетата на селекционера Иван Петков имат за задача да впечатлят с изявите си, а като подготовка за важните мачове е служил турнирът Златна лига, който момичетата спечелиха на 20 юни в Русе.

"Няколко пъти казах, че в тима сме много амбицирани за европейското първенство. Имаме нагласа и мечти. Надявам се да се подготвим по най-добрия начин. Усеща се от първия ден емоцията и настроението. По никакъв начин не подценявам участието ни в европейската Златна лига. Тя беше начин да се подготвим за европейското. Да подредим отбора. Федерацията ни постави задача да спечелим турнира в Русе. За европейското нещата са ясни – трябва да направим запомнящо се представяне. Мисля винаги за първия мач. След това за следващия. Така нещата ще се подредят. На европейско първенство всеки ще дойде с най-добрите си състезатели. Всеки мач и всеки гейм е важен за световната ранглиста. Не е вече въпрос само за престиж", заяви селекционерът.

Към тима за европейското първенство ще се присъедини и опитната Ева Янева. 

Снимка: Lap.bg

А нейните съотборнички са убедени, че почивката им се е отразила добре и с нови сили ще атакуват европейския връх. Женският национален отбор по волейбол стана шампион на Стария континент през 1981 г., а през 1979 и 2001 г. завоюва бронзови отличия.

"Ако покажем възможностите си, ще имаме успех. Не искам да правя прогнози за европейското. Дано имаме силата и късмета във всеки мач. Имахме достатъчно време за почивка. През нея всеки успя да се излекува от леки травми, които имаше. Мисля, че всички сме здрави. Разбира се, има някои дребни оплаквания, но това е нормално.", убедена е капитанът Елица Василева.

Снимка: cev.eu

Турнирът започва на 18 август, а шампионът ще стане ясен на 4 септември. България е в група с Полша, Германия, Чехия, Испания и Гърция.