на живо

Ивелин Попов: Когато се раздаваш, хората го оценяват. Не ни отписвайте!

Някакво шведско менте написало, че София не се е променила от 12 години. Натупахме ги с 3:2, добави капитанът

Lap.bg

Капитанът на националния отбор по футбол Ивелин Попов призова България да не бъде отписвана в битката за място на световното първенство в Русия догодина.

След тазвечершното поражение бившият играч на "Литекс" заяви още, че той и съотборниците му са се раздали и се надява хората да го оценяват.

"Никой не ни обича нас, но видяхте, че когато се раздаваш със сърце, хората го оценяват", каза Попов, който ще пропусне домакинството на Франция поради наказание.

"Не разбрах защо беше този жълт картон. Но България сме малка държава, не сме неудобни на много хора. Идват шведите и виждате как се държат надменно. Четох, че някакво шведско менте написало, че София не се е променила от 12 години. Натупахме ги с 3:2", заяви Попов.

Изказването на капитана на "лъвовете" е във връзка негативен материал на шведски журналист за София и България, публикуван преди двубоя със скандинавците на "Васил Левски."

"Не ни отписвайте! Домакински отбор сме. С две победи над Франция и Люксембург ще сме в играта".

"Радвам се, че имам 70 мача за България, но е неприятно заради загубата. Това е животът. Нормално е да сме уморени, преди три дни играхме и нямаше много време да се възстановим. Като намалихме на 1:2 вътрешно се надявах, че ще вземем минимум точка, но не стана. Имаше позитивни моменти, имахме хубави атаки, имахме и положения. Но така се получи, не би трябвало да се срамуваме от играта си. Раздадохме се максимално и феновете го видяха на трибуните. Има израстване, има тактическа дисциплина", каза играчът на руския "Спартак" Москва.

Снимка: Lap.bg

"Трябва да продължавам в същия дух, надявам се да имам още 5-6 години футбол на високо ниво. През годините бях по-млад, разсъждавах по друг начин. Сега гледам по друг начин, семейството и жената ме промениха", завърши Попов.

Тагове: