на живо

Ивелин Попов отказал "добри пари" от Китай, за да остане в "Спартак" Москва

"Във футбола невинаги печели по-силният", коментира футболистът за предстоящата световна квалификация срещу Холандия

Чемпионат

Футболистът на "Спартак" Москва Ивелин Попов е отказал "добри пари" от китайски клуб, за да остане в руския тим. Това обяви той в интервю за изданието "Чемпионат".

"Неотдавна имах предложение от Китай. Даваха ми добри пари. Отказах, защото това не е моето място. Искам да спечеля нещо голямо със "Спартак", разкрива българският нападател.

Попов заяви, че въпреки усилените слуховете през зимния трансферен прозорец, никой от ръководството на московския тим не се е свързал с него, за да му съобщи за евентуална оферта от "Трабзонспор".

Националът коментира и групата за квалификациите за предстоящото в Русия световно първенство по футбол през 2018 г. "Лъвовете" се конкурират с Франция, Холандия, Швеция, Беларус и Люксембург за място във финалите.

"Групата ни е кошмарна. Швеция и Холандия имат по 7 точки, ние сме с 6. На 25 март играем с Холандия вкъщи. Пригответе се. Ясно е, че холандските футболисти са по-силни. Във футбола обаче невинаги по-силният печели. Често печели този, който иска повече победата", закани се бившият футболист на "Литекс", който спечели приза за Най-добър футболист на България за 2016 г.