на живо

Ивелин Попов слага край на кариерата си в националния тим (ВИДЕО)

Мачът с Чехия ще е последен за капитана

Lap.bg

Капитанът на националния ни отбор по футбол - Ивелин Попов, обяви, че утрешният мач с Чехия ще е последен за него с родната фланелка. 32-годишният нападател оповести решението си на официалната пресконференция преди двубоя, който ще бъде негов 91-ви за България. Попов носи капитанската лента от 2010 г.

“Надявам се утре да играя, тъй като сега обявявам пред вас, че това ще бъде последния ми мач в националния отбор. Класирахме се за плейофите за Евро 2020, значи сме успели да направим нещо. Аз давам път на младите. Аз съм на 32 години и моя път съм го извървял. Бил е доста трънлив, но съм го минал. Дори да отидем на европейско, нищо няма да се промени. Няма да гоня ново европейско и на 42 години да се питам дали ще ме викат в националния. За нищо не съжалявам. Така съм го почувствал и затова така ще направя. Ще се концентрирам в клубния си отбор и ще бъда най-големия фен на националния отбор", сподели Попов.

Снимка: Lap.bg

"Не съм пропуснал лагер 12 години. При мен няма тука ме боли, там ме боли и да не идвам на лагери. Идвал съм с контузии, но при мен няма оправдание. Пуснат ли ме – знаят. Може да не ми върви играта, но 90 минути ще тичам. Дано и след мен има такива. С моето оттегляне напрежението ще спадне и момчетата ще покажат истинското си лице. Обмислях това решение след мача с Англия, но чаках да минат двубоите и отборът да е на бараж. Един мъж трябва да си държи на думата, така че няма да се отметна", продължи дългогодишният капитан.

Снимка: Lap.bg

Селекционерът Георги Дерменджиев добави, че решението подлежи на промяна. Самият Попов обаче бе категоричен - утрешният двубой ще е последен за него. Мачът ще бъде под №91 за Попето, който направи своя дебют през 2007 г.

Попов коментира и вероятността да влезе в щаба на Дерменджиев: "Аз съм действащ играч още, но с Дерменджиев се познаваме от 2005 г. Винаги е бил открит към мен и аз към него. Когато беше помощник в "Литекс", винаги ни е помагал. Говорил ни е като баща, съвети, защото тогава бяхме луди глави. С него се познавам от 15 години"

Снимка: Lap.bg

"За 12 години съм играл на всяка една позиция в средата и нападението, предполагам, че няма да ме пусне в защитата селекционерът... Както знаете, със Станислав Генчев сме приятели. Петър Хубчев го чувствам доста близък. Георги Дерменджиев също. С другите не се сещам сега", завърши Ивелин Попов, коментирайки евентуално свое завръщане по родните терени.

Тагове: