на живо

Ивелин Попов вдигна и Суперкупата на Русия (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

Шампионите победиха с 2:1 "Локомотив" Москва

Шампионът на Русия "Спартак" Москва с българския национал Ивелин Попов в състава си спечели Суперкупата на страната. Футболистите на Масимо Карера победиха с 2:1 "Локомотив" Москва след продължения.

Попов започна срещата като титуляр, но бе заменен в 71-ата минута от Ананидзе.

В редовните 90 минути двата отбора не успяха да си отбележат гол. "Спартак" имаше пълно превъзходство благодарение на една от звездите си Куинси Промес. Холандският национал бе в основата на всичко по-интересно пред вратата на Гилерме. 

През първото полувреме Промес, Адриано и Зе Луис пропиляха чудесни възможности за откриване на резултата. 

Снимка: Twitter

След подновяването на играта Спартак продължи да държи инициативата и да създава положения за гол. В 59-ата минута Промес с хубав пас намери Ивелин Попов в чиста позиция, но ударът му мина на сантиметри от гредата. 

До края на редовното време "Локомотив" Москва удържа равенство и последваха продължения. Още в първото обаче Луис Адриано даде аванс на "Спартак" с хубав завършващ удар в 101-ата минута.

В 113-ата минута Куинси Промес завърши блестящ начин самостоятелен пробив и направи 2:0 за шампионите. 180 секунди по-късно Мануел Фернандес върна надеждите на "Локомотив" след отлично изпълнен фаул.