на живо

Ивелин Попов вкара гол, но Кубан не победи Спартак

Капитанът на националния тим бе точен при 3:3 срещу московския гранд

Getty Images/Guliver Photos

Кубан и Спартак (Москва) завършиха 3:3 в мач от 12-тия кръг на руското футболно първенство. Двубоят бе изключително интересен, като водачеството в резултата се смени на три пъти. Равенството обаче бе оформено в 68-ата минута, когато Ивелин Попов бе точен от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Ташчъ в наказателното поле на домакините.

Попадението е четвърто за капитана на националния ни отбор в 10 мача от началото на сезона. Попов завърши срещата и с жълт картон, който му бе показан в 28-ата минута.

Неговият тим се оказа изоставащ в резултата още в 11-ата минута, когато Ташчъ даде преднина на Спартак. Веднага след почивката домакините обърнаха с два гола на Олисех, но халфът на гостите Ким Шелстрьом копира изявите на своя колега и също се разписа на два пъти, в 61-ата и 65-ата минута - 3:2 за гранда от столицата. В крайна сметка точният удар на Ивелин Попов сложи край на головата фиеста.

Със спечелената точка Кубан запази мястото си в челото на класирането. Тимът от Краснодар заема четвърта позиция с 21 точки, а Спартак е 8-ми с 19. Любопитно е, че на една позиция пред "жълто-зелените" е градският съперник Краснодар, който също има 21 точки. Убедителен лидер е Зенит с 32, със седем пред втория ЦСКА (Москва).