на живо

Ивет Горанова: Играх не за себе си, а за България (ВИДЕО)

През април 2020 г. ще станат ясни участниците на олимпийските игри в Токио

Ивет Горанова: Играх не за себе си, а за България (ВИДЕО)

Шампионката от европейските игри в Минск - състезателката по карате в категория до 55 кг в дисциплината "кумите" Ивет Горанова, разкри, че е спечелила отличието с мисъл за цяла България и всичките родни участници на спортния форум.

"Беше много тежко, както на всяко състезание. Успях да не допусна загуба. Не мислих за счупения нос по време на състезанието. Не ми беше пречка. На това състезание не играх само за себе си, а за цяла България и за българския отбор на Игрите. Благодаря на Българския олимпийски комитет за страхотното преживяване в Минск", заяви 19-годишната състезателка в предаването "Тази сутрин".

Вече 10 години тя тренира любимия си спорт и с много тренировки и усилия успява да спечели медали, сред които и бронзов медал от световното първенство през 2018 г.

"Случайно стана, не съм правила планове. Преди това съм играла народни танци и мислех, че ще продължа с тях и след завършване на училище. След първата тренировка по карате пламна някаква искра в мен, с всеки изминат ден започвах все повече и повече да ми харесва. Когато започнах да печеля медали ми хареса да побеждавам и да  печеля. Имам вече над 200 медала. Започнах през 2009 г. да тренирам и от тогава нямам спиране", обясни тя.

Снимка: БОК, Костадин Андонов

Целта, като пред всеки голям спортист, е участие на олимпийски игри. Ивет е здраво стъпила на земята и знае, че е изминала само половината път до Токио 2020. 

"Не знам защо винаги ми се случват контузии преди голямо състезание. Но това е ключът към успеха - да минеш през трудното и накрая да си щастлив от резултата. Този медал ще ме доближи много до олимпийските игри в Токио. Това е една голяма стъпка към тях. Все още не е сигурно. През септември има още състезания за спечелване на квоти. На половината път сме. Чак догодина през април ще е ясно кой ще вземе квоти", разказа тя.