на живо

Ивет Горанова: Искахме злато, но се радваме и на бронза

Олимпийската шампионка по карате се прибра у нас след световното първенство в Дубай

Ивет Горанова: Искахме злато, но се радваме и на бронза

Доволна и с бронзов медал от световното първенство в Дубай се прибра в България олимпийската шампионка в категория до 55 кг в каратето Ивет Горанова. 

Тя успя да повтори представянето си от предишния шампионат на планетата и отново се качи на почетната стълбичка.

"Щастливи сме и сме доволни от успеха. Въпреки че искахме златото, радваме се и на бронза. Потвърдих от предното световно мястото си. Искахме повече, но така се случиха нещата. След най-тежката среща с украинката имах прекалено кратко време - само 3 минути, преди срещата с американката. В тях бях физически възстановена, но ми трябваше съвсем малко време, за да се подготвя емоционално за самата съперничка и да имам различна тактика. Това може би ми изигра лоша шега, защото не бях готова за самата противничка", заяви Горанова на летище "София".

Снимка: bTV

Нейният треньор Ангел Ленков разкри, че намирането на мотивация след страхотното представяне в Токио е бил най-трудният момент в подготовката.

"На олимпийските игри мотивацията беше огромна. За това световно основното беше да се мотивираме. След като си стъпил на олимпийския връх, много трудно се получава. Показателно е останалите медалисти от олимпийските игри почти всички не успяха да вземат медали. Но Ивет се мобилизира и се представи достойно", категоричен е той.

Снимка: bTV

Сега за българката предстои заслужен период на почивка. През 2022 г. предстои европейско първенство и световни игри, за които Горанова трябва да се подготви. Преди 2 години на първенството на Стария континент в Гуадалахара, Испания тя спечели бронзов медал.

"Повече от отлична ми е оценката за годината. Най-добрата година от началото на кариерата ми. Доволна съм много. Надявам се и занапред да имаме такива година. На първо време ще си почина. Искам малко време за мен, да се възстановя от емоциите и тренировките и да помисля добре коя ще е новата ми цел", каза тя.