на живо

Ивет Лалова: Искам децата да разберат колко прекрасно нещо е спортът

За 3-а поредна година лекоатлетката организира турнир за деца

Да станеш като Ивет Лалова! Едва ли някой ще успее да повтори успехите на чаровната лекоатлетка, която през 2019 г. завърши на седмо място в бягането на 200 м на световното първенство. Но стотици малчугани са тръгнали по нейния път и крачат към върха, слушайки нейните безценни наставления.

Днес (19 септември) те имаха възможност да се срещнат очи в очи с Ивет. Тя и школата ѝ "Ивет Лалова Спринт Академи" организират за 3-а поредна година турнира "Открий шампиона в себе си". 

Снимка: ММС

"Правя го за децата, правя го, защото искам да се докоснат до атлетиката. Искам да разберат колко прекрасно нещо е спортът, колко приятелства създава, колко е хубаво да печелиш, да губиш, да усещаш тази емоция. Дори и тази година, при тези странни обстоятелства, решихме да направи турнира", заяви Лалова.

Над 200 деца взеха участие в надпреварата, която се провежда на националния стадион "Васил Левски". Те бягаха, скачаха, хвърляха и не изоставяха както доброто си настроение, така и желанието за победа.

Снимка: ММС

Точно като Ивет преди 4-те ѝ участия на олимпийски игри и европейската ѝ титла на 100 м от първенството в Хелзинки през 2012 г. 

Какво би казала Лалова на себе си, ако можеше да се срещне със своето 11-годишно Аз?

"Бих се посъветвала никога да не спирам, да продължавам да вървя напред с всички сили"

И да продължава все така да се усмихва, бихме добавили ние!

Тагове:

Ивет Лалова