на живо

Ивет Лалова към децата: Ако искате да се занимавате със спорт, не спирайте пред нищо!

Около 300 деца се включиха в традиционния турнир, организиран от школата на чаровната лекоатлетка

Да имаш за пример една от най-добрите в света! И да можеш да я докоснеш, да поговориш с нея и почерпиш вдъхновение директно от източника. Около 300 деца успяха да направят това, въпреки дъжда над София. 

След петото си участие на олимпийски игри Ивет Лалова си взе заслужена почивка, а след това насочи поглед към бъдещето. Не само нейното, а и на децата. Както повелява традицията, тя присъства на традиционния турнир на своята школа на националния стадион "Васил Левски". 

Снимка: bTV

"Моята роля винаги е била повече от атлет и състезател. От няколко години организираме този турнир и се радвам, че дори дъждът не успя да изплаши повечето участници. Имахме 305 записани. Надявам се повечето от тях да стартират, защото за тях това може да е началото на един много дълъг път. Надявам се моето присъствие да бъде вдъхновение за тях. Ще им кажа да не се спират пред нищо. Ако имат желание да бягат да скачат, да се занимават със спорт, да не спират пред нищо", заяви Лалова. 

Около 300 деца не се изплашиха от проливния дъжд и се включиха в надпреварите по лека атлетика. За четвърта поредна година малчуганите демонстрират наученото от треньорите. 

Лалова се надява скоро част от възпитаниците на школата ѝ да дебютират и при мъжете и жените. 

Снимка: bTV

А що се касае до нейната кариера, тя заяви загадъчно преди ден за предаването "Преди обед": "За мен това е много тежко решение. За да избегна тежестта му, ще бъде решено във времето. Със сигурност ще тренирам през целия си живот, защото атлетиката е такава огромна част от него, че не мога да си представя да не се движа, да не бягам, да не правя нещата, които съм правила до сега. Започвам да правя и други неща"

Тагове:

Ивет Лалова