на живо

Ивет Лалова: Ключът е във възрастта (ВИДЕО)

"Участие на пети олимпийски игри ще бъде нещо голямо за мен и за страната ми", каза българката

Lap.bg

Часове след като отпразнува своя 35-ти рожден ден, Ивет Лалова даде начало на поредния сезон в кариерата си и то по впечатляваща начин - с рекорд на 200 м на "Голдън При" в Осака, Япония и покрит норматив за олимпийските игри.

И вместо възрастта да ѝ тежи, българката я приема за едно от преимуществата си на пистата.

"Станах на 35 вчера. В моя случай ключът е във възрастта. Състезавам се от почти 20 години. Научих толкова много неща и имах възможност да подобря представянето си. За мен възрастта е само цифра, стига да си здрав, да се чувстваш добре и да имаш този огън вътре в теб", каза Лалова минути след като финишира.

С покриването на норматива тя завоюва правото да участва за пети път в своята кариера на олимпийски игри. Те ще се проведат през 2020 г. в Токио. Дебютът на Лалова на най-важния спортен форум е през 2004 г. в Атина, където записва и най-доброто си представяне - 4-то място на 100 и 5-то място на 200 м.

Освен това българката си осигури място на старта и на световното първенство в Доха, което ще се проведе през септември и октомври 2019 г.

"Моля се да успея да бягам в Токио. Ако успея, това ще бъдат моите пети олимпийски игри. Това е нещо голямо за мен, за моята страна и за всички хора и деца, които следят моите изяви. Това е нещо много голямо! Целта ми е да се състезавам на Игрите през следващата година. Моля се да бъда здрава и да покажа най-доброто от себе си в Доха и в Токио.", каза усмихнатата лекоатлетка.

Тя не пропусна да благодари и за топлото посрещане от страна на организаторите и феновете в Осака.

"Бях много развълнувана. Благодаря за възможността да бъда тук. Япония е любима моя страна, радвам се, че имам възможност да съм тук. Преди 12 години бягах на световното в Осака. Тогава не бях доволна, но днес си тръгвам много щастлива", заяви тя.

Тагове:

Ивет Лалова