на живо

Ивет Лалова: Мадрид ми носи късмет! (ВИДЕО)

Спринтьорката покри олимпийски норматив и за 100 м

Ивет Лалова: Мадрид ми носи късмет! (ВИДЕО)

Ивет Лалова направи най-силното си бягане на 100 м от 2013 г. и спечели втора квота за олимпийските игри в Токио догодина. 

С време 11.08 сек на финала в Мадрид Лалова си гарантира участие и на 100 м на най-големия спортен форум. Освен това тя покри норматива в дисциплината и за световното първенство в Доха тази година.

През май месец най-бързата ни спринтьорка триумфира на 200 м в Осака и си спечели правото участва за пети път на олимпийски игри.

Снимка: Lap.bg

Лалова благодари за подкрепата в Мадрид чрез специално видеообръщение. 

"Здравейте от Мадрид! Един емблематичен и явно много късметлийски град за мен, където вчера вечерта бягах за олимпийската квота на 100 м и норматива за световното първенство в Доха през тази година. Невероятен стадион, невероятен турнир, прекрасна организация. Една много ентусиазирана и щастлива публика, сред която имаше и много българи за моя изненада. Имаше и много български знамена. Благодаря много! Надявам се да ви видя в Правец след точно една седмица на балканския шампионат", каза Ивет.

Българката дебютира на олимпийските игри през 2004 г. с 4-то място на 100 м и 5-то място на 200 м. В Пекин през 2008 г. Лалова стигна до полуфинал на 100 м, през 2012 г. в Лондон - до полуфинал на двете дистанции, а в Рио да Жанейро преди 3 години завърши 8-ма на 200 м.