на живо

Ивет Лалова се изгуби и намери в любимия Тенерифе (ВИДЕО)

Спринтьорката отново избра Канарските острови за начало на олимпийската си подготовка

Най-добрата родна спринтьорка - Ивет Лалова, отново е в любимия си Тенерифе, който се превръща в предпочитана за нея дестинация след коледните и новогодишните празници.

"Казват, че ако не се изгубиш изобщо, няма как и да се намериш. Ей така и ние вчера, без да искаме, се изгубихме в най-южната част на Тенерифе и открихме огромна скала, от която станахме свидетели на най-красивия залез в океана. А аз така си тичам, всеки път когато видя океана", написа Лалова в социалната мрежа "Инстаграм" под кадри от Канарските острови.

Тенерифе - най-големият и населен остров, част от Канарите, е световноизвестна дестинация за почивка. Той привлича над 6 млн. туристи годишно. Свързват го с връх Тейде и вулкана Пико Виехо, които са най-известните природни забележителности на парк Лас Канядас.

Ивет обаче не е там заради плажовете и екзотичната тропическа растителност на райското кътче. В Испания Лалова започва подготовка за петото си участие на олимпийски игри. Най-важният спортен форум на планетата беше преместен и вместо през 2020-а в Токио, ще се проведе през 2021 г. Така че няма време за губене!

Компания на Лалова и нейния съпруг и треньор Симоне Колио прави кучето Токио. Кафявият красавец, порода унгарска визла, се присъедини към семейството през септември 2020 г., дни след като дългогодишният предишен домашен любимец на двойката - лабрадорът Болт, почина.

Пътуването на семейството до Тенерифе през миналата година беше едно от последните за Болт. Самата Ивет трудно преживя раздялата. Токио обаче бързо запълни празнината в сърцата на господин и госпожа Колио!

Надяваме се следващите месеци да нямат нищо общо с миналата година, когато Ивет пътува директно от Канарските острови за България, за да бъде с близките си по време на първия период на строги ограничения заради коронавируса.

Лалова, която на последното световно първенство се класира на седмо място на финала на 200 м, изпраща един сезон, провален от пандемията с COVID-19. Затова и в края на миналата година спринтьорката с радост изпрати 2020-а и си пожела 2021-ва да предложи повече положителни емоции и да бъде по-успешна.