на живо

Ивет Лалова ще бяга само 200 м на световното (ВИДЕО)

Спринтьорката ще участва на балканското първенство в Правец

След прекъсване от четири години Ивет Лалова отново ще бяга в България. Спринтьорката ни се цели в резултат под 11 секунди на 100 метра на балканското първенство по лека атлетика в Правец.

Надпреварата започва в понеделник. Преди дни в Мадрид Лалова записа най-доброто си постижение от 6 години насам, като финишира за 11 секунди и 8 стотни и си осигури участие на олимпийските игри в Токио догодина.

Голямата цел на Ивет през сезона е световното първенство в Доха през есента. Там обаче тя ще стартира единствено в по-силната си дисциплина - 200 метра.

"Бягане под 11 сек е много бързо бягане. Хубавото е, че аз се чувствам готова, знам какво трябва да направя, знам какво ми трябва и защо не… Трябва и един малко по-силен попътен вятър, защото в Мадрид условията бяха прекрасни, но нямаше кой знае колко силен вятър. И с малко по-силен вятър, хубава конкуренция, прекрасна публика и нищо не се знае, защо пък не. Но ако бягам под 11 сек сигурно ще бягам и 100 м в Доха", каза Лалова.

"Този резултат не е изненада за мен, защото всичко е планирано от много месеци насам, а именно оптималната ми форма да бъде сега и най-вече на световното първенство в Доха. Така че нищо не е случайно, а от тук нататък трябва да развивам все повече тази форма и, разбира се, да се пазя здрава.", добави тя.