на живо

Ивет Лалова завърши седма в Диамантената лига в Стокхолм

Мирела Демирева с най-добро постижение за сезона на днешния старт

Lap.bg

Ивет Лалова завърши на седмо място в бягането на 100 м в първи си старт за сезона от Диамантената лига. Състезанието се състоя в Стокхолм.

Тя завърши своето бягане с резултат 11,49 секунди. През сезона чаровната лекоатлетка записа и резултат 11,31 секунди по време на старта в Риети в края на юли.

Победителка в Стокхолм стана Айла Дел Понте от Швейцария, която даде време 11,20 секунди. Втора, с резултат 11,28, се класира нидерландката Марийе ван Хуненстайн, а трета - Мари-Жози Та Лу от Кот Д`ивоар с време 11,32 секунди.

На турнира участва и състезателката по скок на височина Мирела Демирева. Тя завърши пета, като записа най-добро постижение за сезона - 1,90 м. 

Преди седмица сребърната медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро завърши четвърта на предишното състезание от Диамантената лига, което беше първо за нея за сезона, прекъснат от коронавируса.

Снимка: Reuters

Първа в сектора за скок височина стана Ярослава Магучих от Украйна с 2,00 м, след нея се нареди сънародничката ѝ Юлия Левченко със 1,98 м.