на живо

Иво Тонев подава оставка като председател на Управителния съвет на Левски

"Не бягам!", каза Тонев на пресконференция след заседание на УС

Иван Боянов

Председателят на Управителния съвет на футболен клуб Левски Иво Тонев ще подаде оставка от тази длъжност в понеделник.

На пресконференция след заседание на Управителния съвет на клуба, самият Тонев заяви, че ще депозира документите.

"Не бягам, не се отказвам по средата на пътя, но отказвам някой да се гаври с името ми", категоричен бе той.

"Не съм водил разговори с другите мажоритарни акционери. Единствените, които знаят, са жена ми и сина. Споменавам сина си, защото не познавам по-голям левскар от него", поясни Тонев.

Той разясни, че единственото нещо, което ще го накара да размисли, е подкрепата на феновете на Левски. "Ако усетя, че ми вярват, че ме подкрепят безрезервно, бих останал и опитал всичко, за да превърнем Левски в един добър средноевропейски тим, какъвто трябва да бъде."

"Твърде много помия и черен ПР се случи върху нас през тази година - под нас имам предвид Левски като клуб, аз и другите двама мажоритарни акционери, УС и ако щете представителите на фенските организации. Говори се, че те са платени от мен и те непрестанно се опитват да доказват, че не е така. Бях честен и почтен към всички, гордея се с хората, които поканих в УС. Имаме телевизия, сайт, смея да твърдя, че имаме най-хубавия магазин, със сигурност разполагаме с най-хубавия сектор в България. Хора от чужбина дойдоха да го видят и ни похвалиха.

Обичам битките на всякакво ниво и съм готов за битки, но когато усещам подкрепа, хората ми вярват... Няма да допусна да ми дъвчат името. Как пък никой не каза две добри думи?!", разясни Тонев.

„Съжалявам, че пак трябва да говоря за себе си. За 1 година чух какви ли не неща по мой адрес. Първо, да знаете и вие – аз съм глупав човек и знам, че от деня, в който съм дошъл тук, много голяма част от феновете на Левски не ме харесват. Дошъл е тук някакъв от Локомотив (София), той ли ще ни оправя, той ли ще ни командва.“

„Наскоро се пишеше да не стане и Левски като Локомотив да фалира... Бях ръководител на Локомотив и играхме 4 години в Лига Европа. Направихме едни от най-успешните евроучастия в България. Взимахме играчи срещу много малко пари и ги продавахме за повече. Това се случваше и с помощта на собственика. Винаги съм бил отборен играч и съм наблягал на колектива.“

„След последните 2 мача, които бяха изключителни срамни за Левски, се прокраднаха много писания и намеци. Фейсбук нямам, по форуми не пиша. Продължавам да ходя по улиците свободно, който иска, може да разговаря с мен.", разясни той.