на живо

Избраха Слави Бинев на престижен пост в Сеул

Българинът стана вицепрезидент на Професионалната световна таекуондо федерация

Председателят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев бе избран за вицепрезидент на Професионалната световна таекуондо федерация (WPTF) на официална церемония в корейската столица Сеул. Изборът е абсолютен прецедент в почти 60-годишната история на организацията, тъй като Бинев е първият некореец, приет и издигнат на най-високо ръководно ниво.

WPTF e про-държавна структура, която обединява висши членове, посветили се в развитието на таекуондо в професионален план чрез различни сфери на дейност - политици, кино звезди от бойните изкуства, военни, медийни и корпоративни гиганти.

За президент на федерацията бе избран Сунг Банг - собственик на индустриалния гигант Phillips Group, а поста на почетен председател зае конгресменът и председател на Асоциацията за подкрепа на таекуондо в света към корейския парламент – Суп Донг Лий.

Освен ръководни и организационни дейности на професионално ниво, World Pro-Taekwondo Federation реализира и международни турнири, а през 2020 г. предстои провеждането на световно про таеукондо първенство.

Тагове: