на живо

Издънките на Евро 2016

11-те звезди, които разочароваха на европейското първенство във Франция

Getty Images

Кейн, Ибрахимович, Левандовски, Мюлер... Това далеч не са имената в челото на голмайсторската листа на Евро 2016.

Тези и още няколко звезди на европейския футбол в никакъв случай не оправдаха очакванията с играта си по френските терени. Някои от тях не отбелязаха гол, а други дори не демонстрираха нужната мотивация за турнир от подобен ранг.

Испанското издание "Марка" предложи на читателите си звездна селекция от 11-те издънки на Евро 2016. 

Снимка: marca.com

Сред най-лошите нападатели са капитанът на Полша Роберт Левандовски, както и Хари Кейн - младата надежда на англичаните, които бяха позорно изхвърлени от исландците още в осминафиналната фаза на турнира. В предни позиции е още Златан Ибрахимович, който дори се отказа от капитанската лента на Швеция, след слабото си представяне на турнира.

Френският национал Пол Погба, който се очаква да направи фурор през летния трансферен прозорец и да се превърне в най-скъпия футболист в света, също намери своето място сред издънките на Евро 2016.

Представянето на световния шампион Томас Мюлер е една от най-големите изненади на първенството, тъй като за пореден път той не успя да се разпише на европейски турнир с националната фланелка. 

Снимка: Reuters

Най-лошо представилият се вратар сред звездите категорично е англичанинът Джо Харт, чиято доста неубедителна изява в мача срещу Исландия, доведе до поредното разочарование на "Трите лъва" на международно ниво.

Испанците също не бяха пренебрегнати след отпадането им още на осминафинал от Италия. Техни представители са двама от бранителите в съставa - 31-годишният Хуанфран и защитникът на испанския гранд Реал (Мадрид) Серхио Рамос.

Същевременно УЕФА представи формация с най-добре представилите се футболисти на турнира. Ето кои са те: