на живо

"Издърпай това": 2 в 1 – предизвикателство и благотворителност (ВИДЕО)

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев ще тегли автомобил с кауза

"Издърпай това": 2 в 1 – предизвикателство и благотворителност (ВИДЕО)

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев се впуска в ново нестандартно предизвикателство! В продължение на 27 часа и 30 минути той ще тегли автомобил в подкрепа на психичното здраве. Красимир ще предизвика себе си, но вярва, че ще предизвика и другите - да се движат под мотото "Издърпай това". Събитието е благотворително и ще се проведе на 26 и 27 септември на ст. "Раковски", като паралелно с опита ще има открити прояви в различни спортове. С предизвикателството си Георгиев се надява да стимулира повече хора към движение.

"Идеята и всичко това е, че ние се срещаме с някого, но не знаем какво има на плещите си, какво тегли. Така, че идеята е да бъдем добри един към друг.", споделя Красимир.

Автомобилът, който ще тегли, е с тегло от 2300 кг, като сред основните трудностите за него ще бъде настилката на стадиона - сгурия. За по-добро сцепление ще използва обувки с по-голям грайфер и се надява времето да му се усмихне или поне да не вали.

"Не се страхувам, напротив. Вече съм в очакване да започва. Аз обичам да се впускам в неща, които не знам как ще свършат. Това е изключително, аз обичам да гледам зад другия хълм, да видя какво има там.", добавя ултрамаратонецът.

Красимир има зад гърба си хиляди избягани километри, но за него сега най-сериозната битка ще бъде с психиката. Смята, че именно тук ще се срещнат пътищата между ултрамаратона и дърпането на автомобил. Георгиев не си е поставил конкретна цел, като планира да почива на всеки 400 м. Надява се с предизвикателството да намери съмишленици в борбата с психичното неразположение.

"Аз правя това, защото искам с хора, които мислят като мен, да се съюзим, да се обединим. Аз сам няма как да направя промяната, но тогава, когато има повече като мен – става промяната."

По време на предизвикателството ултрамаратонецът ще разчита на помощта на любимото си куче - Лайра.

"Тя със сигурност ще бъде на пикапа в някакъв момент. Обича да тича с мен, да дивее с мен.", споделя Красимир.

Ултрамаратонецът, който е предприемал бягания в продължение на 36 и 55 часа, сега набляга на кросфит тренировките.

"Аз съм тичал хиляди, хиляди километри. Това е ново нещо за мен. От време на време човек трябва да остави спорта си. Последната година, откакто разбрах, че ще го правя това нещо, аз наблегнах на тежести. Аз с тежести не съм се занимавал от поне 15 години и всичко е било със собствена тежест, но сега започнах - вкарах щанги, гуми, повече лицеви опори.", споделя Красимир.

На стадиона ще има разположени кутии за дарения, като средствата ще отидат към фондация "Кожа - платформа за психично здраве".