на живо

Изгонен Гонзо и гол-шедьовър белязаха победата на "Славия" над "Черно море"

"Белите" се отдалечиха от зоната на изпадащите

Lap.bg

"Славия" се наложи с 2:1 над "Черно море" в среща от 21-ия кръг на Първа професионална лига и постигна първа победа за пролетния полусезон. "Белите" събраха 24 точки и се предвижиха на 9-о място. "Черно море" пък търпи второ поражение и с 32 точки заема 5-ото място.

Старши треньорът на варненци Георги Иванов-Гонзо вложи много енергия и беше изгонен от пейката заради протести срещу съдията в 72-та минута. На терена обаче футболистите не предоставиха много интересни ситуации на публиката.

"Славия" влезе устремно в мача и още в 3-ата минута Сердер Сердеров се разписа, наказвайки грешка на Тодор Паланков. Иван Минчев даде дълъг пас от собствената половина, Паланков не застана по най-добрия начин и отклони назад топката, точно колкото да я укроти пред Сердеров. Руският нападател с второто докосване прехвърли вратаря Шром и вкара на празна врата.

В 73-ата минута домакините стигна до втори гол с автор Иван Минчев. Той тръгна сам от дясното крило, пробяга няколко метра, направи двойно подаване с Ивайло Димитров и видя, че вратарят Шром е излязъл. Техничният му удар падна в мрежата за 2:0. 

В добавеното време "моряците" върнаха едно попадение чрез Бакари. Контраатаката се разви през центъра и топката стигна до резервата Марек Кузма, който стреля, топката се върна от тялото на Велков и отиде у Бакари, който простреля стража на "белите".