на живо

Изключителен Димитров обърна и 12-ия в света за полуфинал в Индиън Уелс

Най-добрият ни тенисист победи с 2:1 сета Хуберт Хуркач (Полша)

Getty Images

Григор Димитров записа нова страхотна победа в Индиън Уелс (САЩ)! Най-добрият български тенисист продължава към полуфиналите на "Мастърс" турнира, след като спечели с 2:1 сета (3:6, 6:4, 7:6 /2/) срещу световния №12 Хуберт Хуркач (Полша). Двубоят помежду им продължи 2 часа и 40 минути.

Първата ни ракета затвърди отличната си форма и постигна обрат във втори пореден двубой. Преди около 24 часа той отстрани водача в схемата Даниил Медведев, заличавайки изоставане от 0:1 сета и 1:4 гейма.

Така Димитров вече има 100 успеха в мачове от "Мастърс 1000". В следващия кръг той ще се изправи срещу британеца Камерън Нори, който елиминира с 2:0 сета (6:0, 6:2) Диего Шварцман (Аржентина).

Григор и Нори са се сблъсквали само веднъж на ниво АТР - в Маями през март тази година, когато българинът отстъпи с 0:2 сета (5:7, 5:7) за близо 2 часа игра.

Снимка: Getty Images

Мачът с Хуркач започна равностойно, като и двамата печелеха подаванията си. Полякът бе по-убедителен на сервис. Осмият гейм обаче се превърна в кошмарен за Димитров, който допусна точка за пробив след двойна грешка и две непредизвикани. Първата ни ракета оцеля на два пъти, но Хуркач проби от третия опит. Впоследствие световният №12 затвори първия сет при 6:3.

Димитров стартира отлично втората част - с пробив за 2:0, но не успя да затвърди. Хуркач стигна до два брейкбола в седмия гейм, Григор обаче се измъкна. В крайна сметка късметът бе на страната на българина. Топката закачи мрежата и остана в полето на Хуркач при 5:4 и предимство за Димитров. Сет на сет!

Снимка: Getty Images

В заключителната част българинът отрази две точки за пробив в третия гейм, преди да принуди Хуркач да се пропука на свое подаване в шестия. Димитров затвърди, но изпусна аванса си в деветия гейм, като този път мрежата помогна на поляка.

Димитров започна лошо тайбрека, допускайки минибрейк, след което Хуркач сбърка на два пъти. С атрактивна игра най-добрият ни тенисист поведе с 6:2 и сложи точка на спора.

Снимка: Getty Images