на живо

Изненада: "Барселона" си връща здравеняк от "Уулвс"

Адама Траоре преминава на "Камп Ноу" под наем

"Барселона" е на път да осъществи изненадващ трансфер! Каталунският гранд преговаря с английския "Уулвърхемптън" за привличането на Адама Траоре.

Фланговият футболист, който е юноша на испанския гранд, ще се завърне на "Камп Ноу" под наем с опция за закупуване, възлизаща на около 30 млн. евро, пише The Athletic.

26-годишният играч на "вълците", известен с мощната си физика, бе част от "Барселона" в периода 2004-2015 г. Тогава той записа само един мач за първия отбор, преди да подпише с "Астън Вила". Последва престой в "Мидълзбро" и трансфер в "Уулвърхемптън" през 2016 г. на стойност 20 млн. евро.

За отбора от Западен Мидлендс Траоре има 11 гола и 18 асистенции в 154 мача във всички турнири. 

Преминаването на Траоре в "Барселона" слага край на надеждите на "Тотнъм" да подпише с него. "Шпорите" отправиха оферта от близо 20 млн. евро с бонуси, но тя беше отхвърлена от "Уулвс". Испанският национал пък предпочитал да остане на "Молиню" пред това да действа като десен уинг бек под ръководството на Антонио Конте.

Трансферът в "Барселона" е иницииран от агента на Траоре - Жорже Мендеш - близък до клубното ръководство на английския тим. На играча остават 18 месеца от договора му с "Уулвс", а преговорите за нов са в застой.

Все още няма яснота каква точно ще бъде формулата на сделката. От "Уулвърхемптън" настояват "Барселона" да има задължителна клауза за откупуване на Траоре. Каталунският гранд може да използва като разменна монета Франсишко Тринкао, когото преотстъпи на "Уулвс" миналото лято с опция за закупуване в размер на 26 млн. евро с бонуси.