на живо

Изненада: Любослав Пенев се завърна в Литекс

Специалистът поема "оранжевите" за втори път в кариерата си

Любослав Пенев е новият треньор на Литекс. Въпреки отстраняването на клуба от "А" група, 49-годишният специалист изненадващо поема отбора за втори път в своята кариера. Той бе начело на "оранжевите" през сезон 2010/11, когато ги изведе до четвъртата им титла от родното първенство. След това Пенев пое националния отбор, а за последно бе наставник на ЦСКА в края на миналата кампания.

До скоро се смяташе за сигурно, че "Ел Голеадор" ще поеме испански тим, но в крайна сметка той ще продължи да работи у нас. Любопитно е дали назначението му има връзка с решението на Литекс да обжалва изваждането си от българския шампионат пред спортния арбитражен съд в Лозана.

Пенев ще бъде представен пред футболистите още в петък вечер, а в ранните съботни часове отборът заминава на лагер в Испания. В Ла Манга и Марбея Литекс ще изиграе контроли срещу силни тимове като Рубин (Казан) и Динамо (Киев). Очаква се на срещите на "оранжевите" да присъстват скаути на големи европейски клубове, които ще наблюдават изявите на футболистите на ловчанлии.