на живо

Изненади в "Ювентус" преди мача с "Порто". "Севиля" се изправя срещу сензацията "Лестър"

"Порто" - "Ювентус" от 21:00 ч. пряко по bTV Action, "Севиля" - "Лестър" по RING

Изненадващо решение в "Ювентус" преди 1/8-финала в Шампионската лига срещу "Порто". Наставникът на торинци Масимилиано Алегри остави извън групата един от най-добрите си защитници - Леонардо Бонучи. Мачът "Порто" - "Ювентус" е тази вечер от 21:00 ч. по bTV Action.

Конфликът между Алегри и Бонучи възникна в края на мача между "Ювентус" и "Палермо" в Серия А, спечелен от шампионите с 4:1. Защитникът недоволстваше от смените на треньора, а двамата си отправиха и нецензурни думи. Последва глоба за Бонучи, а по-голямото наказание е за двубоя на "До Драгао".

"Лео ще е на трибуните. След мача с "Палермо" осмислих какво се е случило. За мен значи нищо, но от уважение към феновете и ръководството взех това решение. То е съгласувано с ръководителите", заяви треньорът на италианците.

Наставникът на "Порто" Еспирито Санто обяви, че е доволен от отсъствието на Бонучи. Той припомни, че в плейофите на турнира тимът на "Рома" също е бил фаворит, но отпадна с общ резултат 1:4.

В Испания, "Севиля" приема изненадата в турнира "Лестър". Мачът от 21:00 ч. ще се предава пряко по RING.

Снимка: Getty Images
Носителят на три поредни титли в Лига Европа демонстрира сериозни амбиции и в Шампионската лига. Отборът на Хорхе Сампаоли ще се опита да вземе добър аванс на своя "Рамон Санчес Писхуан", за да се класира за първи път в историята си на четвъртфиналите.

Сигурните отсъстващи от състава на "Севиля" са Беноа Тремулинас и Михаел Крон-Дели. Николас Пареха е близо до завръщане в игра, но едва ли ще бъде рискувано с пускането му днес.

Снимка: Getty Images

Само няколко месеца след спечелването на шампионската титла в Англия, отборът на "Лестър" е на точка от зоната на изпадащите във Висшата лига. За сметка на това представянето на "лисиците" в Шампионската лига до момента е впечатляващо. 

Най-скъпата лятна покупка на Клаудио Раниери Ислам Слимани до последно ще е под въпрос за гостуването в Испания. Джейми Варди, Риад Марез, Даниел Дринкуотър и Уес Морган са далеч от най-добрата си форма, но именно с тях са свързани надеждите на феновете за положителен резултат в първия сблъсък от 1/8-финалите на турнира.