на живо

Изненади в стартовите петици за Мача на звездите в НБА

Уестбрук аут от титулярите на Запада

Сериозни изненади в избора на титулярни петици за Мача на звездите в Националната баскетболна асоциация. Те важат в пълна степен за Западната конференция, където двама от най-добре представящите се играчи през сезона няма да започнат двубоя.

Ръсел Уестбрук и Дамаркъс Къзънс почти сигурно ще играят в демонстративната среща в Ню Орлиънс, но като резерви. В същото време, на Изток, младият грък Янис Антетокумпо успя да влезе сред най-големите 5 звезди в конференцията. През този сезон той се представя на високо ниво, но очакванията да попадне сред титулярите за Мача на звездите не бяха особено големи.

До стартовата петица, в определяната за по-слаба конференция, освен него се добраха още Кайри Ървинг и ЛеБрон Джеймс от шампиона „Кливлънд Кавалиърс”, ДеМар ДеРоузън („Торонто Раптърс”) и Джими Бътлър („Чикаго Булс”).

В отсъствието на Ръс и Буги, на Запад титулярите са следните: Стеф Къри и Кевин Дюрант („Голдън Стейт”), Джеймс Хардън („Хюстън Рокетс”), Кауай Ленард („Сан Антонио Спърс”) и Антъни Дейвис („Ню Орлиънс Пеликанс”).

През тази година в Лигата бяха въведени нови правила, според които се определя вота за една от най-емблематичните баскетболни вечери в годината. За разлика от предходните сезони, този път зрителското мнение не бе достатъчно, за място сред титулярите.

Според новата формула гласовете на феновете се умножават по две, а към тях се добавя и изборът на играчи и журналисти. Получената цифра се дели на четири, за да се изчислят крайните резултати.

Интересното е, че и в двете стартови петици липсва типичен център. В състава на Западната конференция тази роля ще бъде изпълнявана от Дейвис, който по време на двубоя ще бъде мощно подкрепян от публиката в Ню Орлиънс.

Отборът на Изтока обаче е изграден изцяло от гардове и крила. ЛеБрон Джеймс - най-резултатният играч в историята на Мача на звездите, най-вероятно ще влезе в битката под коша срещу родения в Чикаго играч на „Пеликанс”.