на живо

Изненадваща загуба за "Челси", Артета започна с равенство

Интересни резултати на "Боксинг дей"

Reuters

Микел Артета започна престоя си начело на "Арсенал" с равенство 1:1 при гостуването на "Борнемут".

След равностойна игра първи до гол стигнаха домакините след комбинация между Джак Стейси и Дан Гослинг, завършена от последния от близка дистанция за 1:0 в 35-та минута. През втората част гостите натиснаха в търсене на изравнителен гол и се добраха до такъв, макар и малко случайно, след като шут на Рийс Нелсън се отклони от крака на играч на "черешките" и попадна в непокрития Пиер-Емерик Обамеянг, който не сбърка и върна надеждите на "топчиите" за пълен обрат.

Снимка: Reuters

До такъв в крайна сметка не се стигна и така "Арсенал" записа второ поредно равенство след това при гостуването на "Евертън" в миналия кръг. 

Междувременно "Челси" допусна изненадваща загуба с 0:2 у дома срещу "Саутхемптън". Майкъл Обафеми откри резултата в 31-ата минута след асистенция на Пиер Хойберг, а Нейтън Редмънд след почивката уби интригата с втори гол за "светците". Домакините отправиха повече удари от съперника, но въпреки това не стигнаха до попадение и отново разочароваха верните си привърженици, след като в миналия кръг победиха като гост "Тотнъм" с 2:0.

Снимка: Reuters

Неубедителните игри на възпитаниците на Франк Лампард продължават и тимът има вече само три точки аванс пред петия в таблицата "Тотнъм", който по-рано днес победи "Брайтън" с 2:1.