на живо

Изолацията на Маурицио Сари: Буковски, "Ролинг Стоунс" и стари мачове

Треньорът на "Ювентус" разказа за страните си суеверия

Reuters

Треньорът на "Ювентус" Маурицио Сари спазва стриктно социалната изолация. И докато по този начин спомага борбата с коронавируса, той намира време да разнообрази делника на футболните фенове.

Сари даде обширно интервю от вкъщи за официалния сайт на "Юве". Оказва се, че той изобщо не скучае. Даже си прекарва времето като истинска рок звезда.

Специалистът чете творбите на американския писател Чарлс Буковски и слуша старите хитове на "Ролинг Стоунс".

Снимка: Reuters

"Като малък бях погълнат от Чарлс Буковски, благодарение на един мой много добър учител. "Бийтълс" или "Ролинг Стоунс"? Предимството е за "Стоунс". До преди 7-8 години, когато бях с приятелите на сина ми, им пуснах тази музика. Тогава те ми казаха, че съм стар, но сега са първите, които ме карат да им пускам музика от 70-те", сподели Сари.

Треньорът на "Ювентус" разкрива, че не спира да гледа футболни мачове. Но не само днешните, а онези класическите - например на "Милан", когато Ариго Саки беше треньор.

А и не забравя да сподели, че е много суеверен. За това често му се подиграват неговите футболисти.

Снимка: Twitter

"Когато бях в "Тоскана", имах място на паркинга, където винаги паркирах колата си. Момчетата забелязаха това и нарочно поставяха своите автомобили на него. Спомням си, че веднъж влязох в съблекалнята и казах на един от футболистите да си премести колата, за да не го правя по втория начин. Той не го направи и се наложи да я избутам с моя автомобил", забавлява се с тази случка той.

bTV призовава: останете си вкъщи!