на живо

Изпълкомът на БФС: Конгрес ще има, но на 18 март 2022 г. (ВИДЕО)

По-рано днес съдът обяви, че изборът на нов президент на футболната централа трябва да бъде на 12 октомври

Изпълкомът на БФС: Конгрес ще има, но на 18 март 2022 г. (ВИДЕО)

Конгрес за избор на нов президент на БФС ще има, но ще е на 18 март 2022 г. Това реши Изпълнителният комитет на БФС на извънредна среща.

"Става въпрос за препотвърждаване на решението, което беше взето на предишния Изпълком. Членовете на Изпълкома гласуваха да бъде организиран редовен конгрес на БФС на 18 март 2022 година. Имаше хващане за формалното на държавните служби", сподели пред журналистите пресаташето на БФС Христо Запрянов.

По-рано днес Софийски градски съд (СГС) уважи подписката на екипа на Димитър Бербатов и клубовете за свикването на извънреден конгрес и го насрочи за 12 октомври 2021 г. Решението бе взето на база искане на минимум 1/3 от клубовете, които се подписаха под инициатива на Димитър Бербатов.

Това решение не подлежи на обжалване и датата не може да бъде променена, заяви бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" за bTV.

"За действията на градския съд ще има по-късно изявление на БФС. Днес всички членове на Изпълкома бяха тук, включително г-н Величков получи покана“, добави той.

"Тепърва ще бъдат изяснени тези неща и БФС ще излезе с позиция. Имаше една единствена точка за насрочване на Общо събрание на 18 март. Г-н Величков гласува против", каза още Христо Запрянов.

До потвърждаване на решението от предишното заседание на Изпълкома се стигна, след като предходното на 19 август бе обявено за невалидно от Агенцията по вписванията.

Този път покана за Изпълкома получи и Петър Величков, който е част от екипа на Димитър Бербатов и не бе допускан до последните заседания на ръководството. В края на миналия месец също така Агенцията по вписванията вписа Борислав Михайлов отново като президент на БФС, така че решението от днешното заседание би трябвало да бъде прието.

За момента не е ясно какво следва след решенията на СГС и Изпълкома на БФС и дали ще се проведат два конгреса в рамките на няколко месеца.