на живо

Удължиха договора на Дерменджиев, той пожела да си намали заплатата с 30%

Изпълкомът: Първенството ще завърши по един или друг начин

Lap.bg

От края на извънредното положение зависи кога ще се поднови първенството. Това заяви Емил Костадинов след края на Изпълкома на БФС. Той разкри, че все още няма конкретни дати за възобновяването на Първа и Втора лига, но шампионатите ще завършат по един или друг начин.

"УЕФА два месеца не може да намери изход от тази ситуация. На този етап нямаме нищо конкретно. Имаше работна група, повечето клубове искат съкратена формула с мачовете, но всичко зависи кога и как ще завърши това извънредно положение.", каза Костадинов.

Договорът на селекционера Георги Дерменджиев бе подновен с шест месеца и влиза в сила от 23 април. В контракта му има опция за удължаване с година и половина.

Освен това заплатата на специалиста ще бъде намалена с 30%, като това е изцяло по желание на Дерменджиев, разкриха още от централата.

Костадинов добави, че БФС ще подкрепи клубовете, които изпитват затруднения.

"Клубовете имат проблем, ние като футболен съюз ще опитаме да им помогнем. Пет проблемни клуба има във Втора лига - "Поморие", "Ботев" Гълъбово, "Спартак" Варна, "Спартак" Плевен и "Верея", коментира бившият футболист.

"Лицензирането ще е с различни критерии, за да могат клубовете да ги преминат", допълни членът на Изпълкома.

Конгресът за избор на нов президент на БФС се отлага за неопределено време заради пандемията от COVID-19.

Междувременно президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов разкри, че неговият отбор не е кандидатствал за държавна помощ по модела 60/40 и не възнамерява да го прави.

"Всички сме зависими. И футболните клубове имат хора и треньори. Но щом ни съветват, няма да искаме 60/40. Не съм сигурен, че Домусчиев иска тези пари, но той си знае”, каза Стефанов пред журналистите.

А на въпрос кога ще се поднови първенството, той отговори: "Има двама генерали, обърнете се към тях за футбола. Ние сме по поддръжката. Ако генералите кажат: "хвърляйте кюмюр у пещта", ние започваме", коментира босът.

bTV призовава: останете си вкъщи!