на живо

Изпълнение на Григор Димитров - №1 в Индиън Уелс (ВИДЕО)

Първата ни ракета не спечели турнира, но покори сърцата на феновете

Getty Images

Когато е във форма, Григор Димитров удивлява с играта си, а красивите му изпълнения карат публиката да стане на крака и да аплодира. Най-добрият ни тенисист показа голяма част от богатия си арсенал в Индиън Уелс и негов удар бе избран за №1 в турнира.

Колегите от Tennis TV направиха компилация с атрактивни отигравания. Димитров попада в нея няколко пъти. Над всички е поставено брилянтното му воле от четвъртфинала срещу гиганта Хуберт Хуркач, спечелен драматично от Григор.

На американска земя Димитров се справи последователно с Даниел Алтмайер (Германия), Рейли Опелка (САЩ), Даниил Медведев (Русия) и Хуркач (Полша), преди да отстъпи в полуфиналите на превръщащия се в негова "черна котка" британец Камерън Нори, който в крайна сметка триумфира.

Така първата ни ракета записа скок от 7 места в световната ранглиста и вече е 21-ви, на крачка от завръщане в топ 20.

С отпадането от турнира в Индиън Уелс, Димитров приключва с надпреварите отвъд Океана. Той трябваше да играе в Антверпен, но предпочете да си вземе почивка преди надпреварата във Виена (25-31 октомври) и последния за годината "Мастърс 1000" в Париж (от 1 ноември).

Снимка: Getty Images