на живо

Изпълнителният директор на ЦСКА: Осъждаме грозната постъпка на Манолев (ВИДЕО)

"Не може Юга и треньорът да са чули едно, а той да казва друго", коментира Филип Филипов

Изпълнителният директор на ЦСКА: Осъждаме грозната постъпка на Манолев (ВИДЕО)

ЦСКА застава зад Амос Юга след расисткия скандал в мача с "Пирин", осъждайки поведението на Станислав Манолев. Позицията на "армейците" заяви пред bTV изпълнителният директор на клуба Филип Филипов.

Той изрази надежда, че компетентните органи ще свършат коректно работата си по случая. Филипов недоумява как може Юга и треньорът Стойчо Младенов да са чули едно, а Манолев да твърди друго.

"Позицията на клуба е следната: осъждаме поведението на Станислав Манолев в мача вчера. Това са просто едни недопустими неща, които не трябва да се случват в спорта, във футбола и въобще в живота. Футболът е една прекрасна игра, в която има много мъжество, много характер и не трябва да има обиди на расова основа. Загубите трябва да се приемат. Ние ще оставим компетентните органи да си свършат работата. Надяваме се делегатът и съдията коректно да са отразили ситуацията. Просто не можем да разберем и не искаме да се случват тези неща. Още повече от доказани футболисти с голям опит. Не разбирам и един играч, който аз лично много харесвам, като Станислав Манолев, как може да предизвиква такъв скандал.", коментира Филипов.

Снимка: Lap.bg

"Съдиите и делегатът по случая бяха на достатъчно близко разстояние, за да разберат какво става, да чуят обидите на Манолев към нашия играч. Аз не съм ги чул, защото бях горе в трибуните, но имам пълно доверие на нашия състезател Юга и старши треньора Стойчо Младенов, които бяха в близост до ситуацията. И затова мисля, че делегатът и съдията трябва максимално коректно да са отразили случая."

"Това, което аз научих е, че Манолев го е обидил на расова основа, използвайки на английски думата “monkey” (в превод от английски - "маймуна"). Аз съм убеден, защото имам доверие на нашия състезател и нашия треньор. Аз лично не съм ги чул думите на Манолев. На Манолев английският или му е много добър или много слаб. Не може Юга и треньорът да са чули едно, пък той да казва друго."

Снимка: Lap.bg

"От човешка гледна точка искаме по този начин да изразим нашата позиция, тези неща да не се повтарят да не се случват по нашите стадиони. Целият свят се бори срещу расизма. Това просто е недопустимо в спорта и във футбола. Аз не съм човекът, който издава наказанията и решава какво да бъде наказанието, но мисля, че трябва да бъде максимално строго. Лошото е, че тази постъпка е провокирана от един опитен състезател, бивш футболист на ЦСКА, бивш национал, който дава много лош пример на останалите. Такива хора трябва да дават положителен пример, а не по този начин."

"Това е въпрос на възпитание, въпрос на интелект. Не само ЦСКА, целият свят се бори срещу расизма. Не може в 21-ви век да има такива отношения и такива обиди. Трябва задължително да намери начин да се извини на Юга. Вече Юга е въпрос до каква степен ще приеме извинението му. Оттам насетне Манолев да се съобразява със своите постъпки, защото той е фигура в нашия футбол, минал е през ЦСКА, минал е през националния отбор. Не може да дава такъв пример на останалите футболисти. Постъпката му е грозна, много грозна!", завърши Филипов.