на живо

Изписват Марк Бартра в четвъртък

Защитникът на "Борусия" Дортмунд е опериран и вече е добре

Getty Images

Футболистът на "Борусия" Дортмунд Марк Бартра най-вероятно ще бъде изписан от болницата в четвъртък, съобщават испанските медии. Защитникът беше ранен при експлозия до автобуса на "жълто-черните" преди двубоя от четвъртфиналите в Шампионската лига срещу "Монако" във вторник.

26-годишният Бартра претърпя операция на дясната си ръка и през миналата нощ остана под лекарско наблюдение. Персоналът на болницата потвърди, че бившият футболист на "Барселона" е в добро състояние.

"Борусия" и "Монако" трябваше да премерят сили на стадион "Сигнал Игуна Парк" вчера (11 април), но срещата беше отменена по настояване на отборите и след координация с УЕФА, след като до автобуса на домакините избухнаха три взрива на път за спортното съоръжение.

При инцидента освен испанският футболист пострада и един полицай от кортежа на германския тим. 

bTV се сдоби с ексклузивни кадри от очевидец, отседнал в близост до мястото на инцидента. Всички тях, както и клипове, ще може да видите в днешното студио (12 април) преди отменената среща от четвъртфиналите на Шампионската лига.

Мачът "Борусия" Дортмунд - "Монако", както и всичко актуално за инцидента, може да гледате от 19:00 ч. по bTV Action.

Гости на Йордан Георгиев ще бъдат бившият шеф на Национална служба "Полиция" ген. Васил Василев и заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев, които също ще изкажат мнение за инцидента и отражението му върху сигурността и играта на футболистите от "Борусия" Дортмунд и "Монако".