на живо

Израелски национал подсили "Лудогорец"

Талеб Тауата игра за последно в "Айнтрахт" Франкфурт

"Лудогорец" се похвали с ново попълнение. Шампионът на България по футбол привлече в редиците си Талеб Тауата - израелски национал, който за последно игра в "Айнтрахт" Франкфурт.

Защитникът е бил в полезрението на скаутите на "орлите" от края на 2018 г. Той подписа 3-годишен договор и пристигна в Разград като свободен агент, след като договорът му с германския тим изтече в края на август 2019 г.

Тауата започва професионалната си кариера в "Макаби" Хайфа. Между 2009 г. и 2016 г. с екипа на тима записва 168 мача с 6 гола и 8 асистенции. Следва трансфер в "Айнтрахт" Франкфурт, за който Тауата изиграва 40 мача, като отбелязва 2 гола и прави 3 асистенции. С двата отбора играе в групите на Шампионска лига и Лига Европа. В евротурнитите има общо 27 мача с 1 гол и 5 асистенции.

Той е преминал през всички юношески формации на националния отбор на Израел. За мъжкия тим има 16 мача и 1 гол.

Тауата e шестото ново попълнение на "Лудогорец" този сезон. Преди него в клуба бяха привлечени сънародникът му Дан Битон, конгоанците Мавис Чибота и Джордан Икоко, сенегалецът Стефан Баджи и халфът от Гвинея-Бисау Жоржиньо.